Ordiziako Udalak, Idiazabal Gazta Kofradiaren lankidetzarekin, beste urte batez antolatu du Ordiziako gazta txapelketa.
Bertan, azken hamar urteotan Ordiziako Gazta Txapelketan irabazle izan diren artzainek beraien gaztak aurkeztuko dituzte. Beraz, urte bakoitzeko gazta bat aurkeztu beharko dute, lehen saria jaso zuten gaztaren ahalik eta antzekoena.
Azken urteetako irabazleen zerrenda
2015.- Jon Etxebarria “Ipiñaburu” (Zeanuri)
2016.- Joseba Insausti “Otatza” (Ordizia)
2017.- Jose Luis Odriozola “Agerre-Buru” (Aia)
2018.- Julen Arburua “Kortaria” (Lekaroz)
2019.- Julen Arburua “Kortaria” (Lekaroz)
2020.- Patxi López de Uralde “Larreako Gazta” (Larrea)
2021.- Eneko Goiburu “Ondarre” (Segura)
2022.- Eli Gorrotxategi “La Leze” (Ilarduia)
2023.- Eneko Goiburu “Ondarre” (Segura)
2024.- Eli Gorrotxategi “La Leze” (Ilarduia)
Sukaldari, kazetari eta gastronomoek osatuko dute epaimahaia
Patxi Perez Elortondo eta Maria Victoria Urresti (Idiazabal Jatorri Izendapeneko teknikariak).
Iñaki Arrieta (Rekondo Jatetxea, Donostia), Arantxa Aguirrezabala (Kattalin Erretegia, Beasain) eta Roberto Ruiz (Hika txakolindegia, Billabona) sukaldariak.
Eli Belauntzaran (Diario Vasco) eta Aitzol Zugasti (AZ Gastronomia) kazetari gastronomikoak.
Gazta lehiaketa honetan hiru sari banatuko dira
1. saria: “Urrezko gazta” garaikurra, urrezko domina eta 300 €.
2. saria: Zilarrezko domina eta 200 €.
3. saria: Brontzezko domina eta 100 €.